Offcanvas

Vul dit formulier in!









    Optioneel: aanvullende test(en)



    Edit Template

    Recept: Pompoensoep met Garam Masala en Kokosmelk

    • Pompoen is rijk aan bètacaroteen (voorloper van vitamine A, ondersteunt slijmvliezen en weerstand)
    • Gember, kurkuma & knoflook zijn natuurlijke ontstekingsremmers en antivirale kruiden
    • Kokosmelk bevat gezonde vetten (MCT’s) die energie geven en opname van vetoplosbare vitaminen (A, D, E, K) verbeteren
    • Garam masala is heerlijke en verwarmende kruidenmix die de spijsvertering stimuleert
    • Zwarte peper verbetert opname van curcumine uit kurkuma
    • Limoensap & koriander zijn beide rijk aan vitamine C en helpen bij het ontgiften

    Ingrediënten (voor 4 personen)

    • 1 middelgrote pompoen (± 1 kg, liefst biologisch) of pompoenblokjes vers of uit de vriezer
    • 1 grote ui, grof gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 stuk verse gember (± 2–3 cm), geraspt
    • 1 kleine wortel (extra bètacaroteen en vezels)
    • 1 el garam masala
    • 1 tl kurkuma
    • 1 snufje zwarte peper (belangrijk voor opname van kurkuma)
    • 400 ml kokosmelk
    • 750 ml groentebouillon (liefst zonder gist of suiker) zelf gebruik ik deze: Bouillon Végétal Classique - 8 cubes - Natur Compagnie | Hyperbio.com
    • 1 el kokosolie
    • Sap van ½ limoen
    • Eventueel: verse koriander of peterselie
    • Aanrader: een handje linzen (voor extra plantaardige eiwitten en verzadiging)

    Bereidingswijze

    1. Verhit kokosolie in een grote pan.
    2. Fruit ui, knoflook en gember 2–3 minuten tot het geurt.
    3. Voeg de garam masala, kurkuma en zwarte peper toe; bak nog 1 minuut zachtjes mee.
    4. Voeg pompoen, wortel (en eventueel linzen) toe.
    5. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook.
    6. Laat 20–25 minuten zachtjes pruttelen tot alles gaar is.
    7. Pureer de soep glad.
    8. Roer de kokosmelk erdoor, warm nog even op (niet laten koken).
    9. Voeg naar smaak een scheutje limoensap toe en eventueel nog wat peper en zout
    10. Garneer met verse koriander of peterselie, eventueel een snuf chilivlokken of pompoenpitten.

    ©Copyright Koach Martine 2025